تاریخ نظریه وحدت وجود(التصوف فی التاریخ)منتشر شد

۲۹ مهر ۱۳۹۳ | ۱۸:۴۸ کد : ۳۵۵ رویدادها و اطلاعیه ها

کتاب« تاریخ نظریه وحدت وجود»، تألیف ابوعبدالله زنجانی با تصحیح، ترجمه و توضیح دکتر یوسف نوظهور، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه تبریز توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز: این کتاب از آثار چاپ نشده ابوعبدالله زنجانی، (1309 ه.ق) فقیه، مفسر، قرآن شناس و نویسنده برجسته معاصر ایرانی است که توسط خانواده مرحوم در اختیار مصحح قرار گرفته و با ترجمه ای روان و توضیحات مفید منتشر شده است.
همین گزارش حاکی است:کتاب وحدت وجود از پنج فصل تشکیل شده است. مؤلف در فصل اول ابتدا بحث تصوف را از لغت شناسی آن آغازنموده و آراء بزرگان صوفیه و فضلای لغت عرب همچون قشیری و جاحظ و ... را در این باب آورده است. فصل دوم مبتی بر تبیین نظریه وحدت وجود است. او ابتدا وارد بحث معرفت شناختی شده و روش تصوف را کنار روشه ای تجربه گرایی و عقل گرایی به عنوان یکی از راه های کسب معرفت بر می شمارد.
در فصل سوم به نتایج حاصل از نظریه وحدت وجود می پردازد و به نظر او با تکیه بر مبانی این نظریه می توان برخی از مسائل دشوار فلسفی و چهار معضل اساسی مابعدالطبیعه (جبر و اختیار، علم الهی، حدوث جهان و جوهر فرد) را حل و فصل نمود.
مؤلف در فصل چهارم به تأثیر مکتب وحدت وجود در اخلاق و در فصل پنجم درباره زندگی، قتل و مکتب حلاج به عنوان پر آوازه ترین طرفدار وحدت وجود در اسلام پرداخته و دیدگاه وی را درباره وحدت وجود بررسی کرده است.
یادآور می شود: این کتاب به زبان عربی بوده که با تصحیح، ترجمه و توضیح عضو هیات علمی دانشگاه تبریز روانه بازار کتاب شده است.