پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز برگزار شد

۲۵ آذر ۱۳۹۳ | ۱۵:۲۲ کد : ۳۵۰ رویدادها و اطلاعیه ها

پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز، با تقدیر و تجلیل از 47 نفر در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز، در این مراسم، برگزاری چنین آیینی را فرصت مناسب برای شناخت، تجلیل و قدردانی از پژوهشگران برتر و نمونه عنوان کرد، یادآور شد: امروز بر خود می بالیم و غرور می کنیم که در مکتبی تربیت یافته ایم، به علم، دانش، پژوهش و آموزش احترام خاصی قایل می شود و بر علم همیشه و در همه حال در آموزه های دینی و اسلامی ما مسلمانان تاکید فروانی شده است.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در ادامه با اشاره به دستاوردهای تولید علم و فناوری کشورمان در عرصه های مختلف افزود: در سال 2000 سهم ایران از تولید علم و دانش جهان به میران پنج دهم بود که این میران با حمایت نظام و تلاش شما اساتید دانشگاه ها به میران 69/1 درصد رسیده است.
به گفته وی، در حال حاضر ایران رتبه 17 دنیا را در تولید علم و دانش در اختیار دارد که این امر جای بسی خوشحالی است، ولی در بعضی حوزه ها ضعف داریم که باید این مسئله با کوشش شما دانشگاهیان برطرف شود.
رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه امروزه ما به سوی دانشگاه‌های نسل سوم حرکت می‌کنیم، یادآور شد: ما در مراحل عبور از از دانشگاه سنتی به دانشگاه نسل دوم هستیم و در یک قدمی دانشگاه‌های نسل سوم که یا همان دانشگاه‌های کارآفرین، قرار داریم.
دکتر پورمحمدی، با بیان اینکه باید تولیدات علمی در دانشگاه ها ی کشورمان از سمت و سوی تولید مقاله به تولیدات تجاری پیش رود، تصریح کرد: در این راه اساتید دانشگاه ها باید خودشان را قبول داشته باشند همانطور که زمینه تولید مقاله موفق شدند در زمینه ثولید ثروت و کار نیز می توانند گام های موثری بردارند.
رییس دانشگاه تبریز با اشاره به برنامه های راهبردی این دانشگاه در این خصوص گفت: توسعه و ترویج پژوهش، اشاعه فرهنگ کار گروهی، بازنگری و حمایت از فعالیت های پژوهشی، تجاری سازی یافته های علمی، توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، تقاضا محوری پژوهش، گسترش و تعامل با دانشگاه ها، مراکز و انجمن های علمی، گسترش تفاهم همکاری با دانشگاه های دیگر دنیا و ... از جمله این اقدامات است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این آیین با اشاره به عملکرد حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه از مهرماه 92 تا مهرماه 93 در حوزه های مختلف یادآور شد: در این مدت زمانی، 68 طرح تحقیقاتی مصوب درون دانشگاهی، 27 طرح تحقیقاتی خاتمه یافته درون دانشگاهی، 899 مقاله چاپ شده در مجلات ISI و نمایه دار خارجی، 656 مقاله در مجلاتISC و سایر مجلات علمی پژوهشی داخلی، 85 مقاله ارائه شده در همایش های بین المللی خارج کشور، 812 مقاله ارائه شده در همایش های ملی و بین المللی داخلی،10 مورد فرصتهای مطالعاتی بلند مدت و کوتاه مدت و ... از جمله این فعالیت ها بوده است.
 دکتر محمد مقدم واحد، 16 مورد تقاضا برای ثبت اختراع ارجاعی از اداره ثبت اختراعات، 18 مورد ارزیابی تخصصی اختراعات ثبت شده جهت صدور تاییدیه علمی و 7 ثبت اختراع به نام این دانشگاه را از دیگر فعالیت ها و دست آوردهای پژوهشی بوده است.
وی، خرید 14 میلیارد ریال برای تجهیز آزمایشگاه ها، عضویت قطعی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی آزمایشگاههای نانو فناوری، سلولهای بنیادی و زیست فناوری، شیمی مدرن، فیزیک مدرن، مواد پیشرفته، لرزه نگاری و علوم شناختی (اعصاب شناختی)، جذب بیش از 7 میلیارد ریال از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاههای دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه، جذب بیش از سه میلیارد و پانصد میلیون ریال از شبکه شاعا برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی و تسهیل استفاده از تجهیزات آزمایشگاه مرکزی با استفاده از گرنت اساتید را از جمله دیگر فعالیت های در بخش آزمایشگاه مرکزی بیان کرد.
دکتر مقدم واحد، گروه همکاری های فناوری، را از دیگر واحدهای تازه راه اندازی این معاونت عنوان کرد و گفت: در همین مدت زمانی اقداماتی چون جمع آوری اطلاعات و پیگیری ورود دانشگاه تبریز به همکاری در اجرای طرحهای کلان کشور، ایجاد تیمهای پژوهشی فناوری دانشگاه بر اساس اولویتهای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، تدوین مکتوب مجموعه توانمندیهای علمی اساتید این دانشگاه علاقمند به همکاری در طرحهای کلان و انجام اقدامات اولیه برای تشکیل انجمن خیرین دانشگاهی صورت گرفته است.
وی، با اشاره به برگزاری 11 مورد آزمون تافل اینترنتی بین المللی iBT ، انجام مقدمات عقد 21 مورد تفاهم نامه جدید همکاری با دانشگاههای خارجی و افزایش آن به 71 فقـره، تصویب خواهر خواندگی دانشگاه تبریز با چهار دانشگاه ممتاز کشور آلمان و پیشنهاد آن به وزارت متبوع و موسسه خدمات تبادلات دانشگاهی کشور آلمان (DAAD)، افزود: راه اندازی اولیه سامانه یکپارچه مدیریت امور پژوهشی (سیماپ)، برگزاری کارگاه های مختلف، راه اندازی و انجام امور مربوطه سامانه مجلات دانشگاه، آنتی ویروسها، ایمیل اساتید و ایمیل کارکنان و دانشجویان، اتوماسیون اداری چارگون و تخصیص IP برای سایر سرورهای دانشگاه با نظارت به پورتهای ارتباطی و امنیت شبکه، از جمله دیگر فعالیت های دانشگاه در حوزه فناوری اطلاعات است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، راه اندازی کتابخانه دیجیتالی 800 هزار جلدی و پشتیبانی آن، خرید و راه اندازی آنلاین پایگاههای Science Direct و Springer و سامانه تامین مدارک علمی (آفلاین)، راه اندازی پایگاه منابع دیجیتالی (93 هزار جلد کتاب لاتین)، تمهید برای یکپارچه سازی نظام نرم افزاری کتابخانه های منطقه و کشور و ... را از جمله دیگر دستاوردهای حوزه پژوهش بیان کرد، گفت: در همین مدت زمانی نیز بررسی و تصویب 73 مورد تألیف، ترجمه، تدوین و گردآوری، داوری و ویراستاری کتاب، اخذ مجوز چاپ برای 29 عنوان کتاب از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ،عملیات چاپ 37 عنوان کتاب جدید یا تجدید چاپ شده و .. توسط اداره چاپ و انتشارات این معاونت به سرانجام رسیده است.
دکتر مقدم واحد، در خاتمه نیز با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه گفت: پذیرش 18 طرح فناوری، بررسی40 طرح فناورانه ارایه شده و خدمات رسانی به بیش از پنجاه شرکت فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه از جمله این اقدامات است.
همچنین در این مراسم دکتر اسماعیل اسماعیل زاده، استاد بازنشسته دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز به نمایندگی از بازنشستگان به سخنرانی پرداخت.
بر اساس این گزارش، در چهاردهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز از 47 نفر از پژوهشگران نمونه دانشگاه، اساتید بازنشسته فعال در عرصه پژوهشی،پژوهشگران جوان گروه های عمده علمی، پژوهشگران برگزیده دانشکده ها، پژوهشگران برگزیده مدیریت امور فناوری، مدیران نهادها و سازمانهای دولتی و صنایع استان آذربایجان شرقی دارای بیشترین همکاری و طرح با دانشگاه و ... تجلیل به عمل آمد.